fbpx
 

Våra danskurser

 

 

 

VÅRA DANSKURSER

Här kan du läsa om våra olika Danskurser och dess innehåll.

 

 
Ålder: 6-9 år.
Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet

 

Vår danskurs ShowMix är för dig som inte har dansat tidigare, eller för dig som har dansat någon termin tidigare.

Här lär vi oss grunderna i b.la street och jazz och på ett  inspirerande och lekfullt sätt. Steg och koreografier blandas upp med danslekar/övningar. Vi börjar känna på att få uttrycka oss fritt i dansen och övar på takter och rytmer. Vi övar koordination och kroppskännedom.
ShowMix är roligt, fartfyllt och med dansglädjen i centrum. Vi delar i den mån det går upp barnen i olika grupper baserat på ålder.

 

Pass 1-9:

Vi testar steg inom olika dansstilar. Till Våren 2020 kommer vi b.la att inspireras av roliga steg från dansstilar som Rock n´Roll, Afro/House och mycket mer. Vi kommer att lära in en till två koreografier under våren.
 
I vårt passupplägg för ShowMix har vi alltid med tre dansstilar som grund:
 
Street har en lite tyngre känsla med mer attityd och dansar detta till modern och ny musik. Jazz är en väldigt bred dansstil. Vi tar fasta på den glada och showiga Broadway-jazzen. Rörelserna är ofta stora, glada och uttrycksfulla. Denna dansstil är full av glädje och energi. Vi övar steg som chassé, pivotturn, box-step och mycket mer. Vi dansar till modern och ny musik.
Disco som är en fartfylld stil som utförs i högt tempo och kännetecknas av stora och snabba rörelser. Det är mycket energi och puls i disco. Discodans är en av Sveriges mest populära dansgenrer.

 

Pass 10: Avslutning/Uppvisning

Nu bjuder vi in föräldrar i danssalen och det är dags att ge dem en härlig och rolig dansuppvisning där vi visar vad vi har lärt oss under terminens gång och känner oss som riktiga Star Dancers!

 

 

Ålder: 9-12 år.
Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet

 

Pass 1-9 Street

Star Dance Street är för dig som vill fokusera på en dansstil. Vi kommer under 10 veckor att lära oss massa olika streetsteg, och även lära oss koreografier som vi sedan visar upp. Vi kommer att fokusera på hitta rätt uttryck för Streetdance, men även fokus på takter och rytmer.

Vi blandar även in dansstilar som har blivit influerade av street, tex. locking, Hip-hop, House mm. Under terminen kommer vi även att arbeta med improvisation för att ta fram vår fantasi. Vi har också med moment som styrka, smidighet och balans.

 

Pass 10: Avslutning/Uppvisning

På avslutningen bjuder vi in föräldrar och ger dem en härlig och rolig dansuppvisning där vi visar vad vi har lärt oss under terminens gång och känner oss som riktiga Star Dancers!

Bild på stark tjej som tycker dansa är coolt