fbpx
 

Våra danskurser

 

 

 

VÅRA DANSKURSER

Här kan du läsa om våra olika Danskurser och dess innehåll.
Nedan hittar du även upplägget för danslektionerna på danskurserna som startar i februari.

 

Ålder: Rekommenderad ålder är 6-7 år.
Förkunskaper: Du behöver inga förkunskaper

 

Vår danskurs Silver är för dig som inte har dansat tidigare, eller för dig som har dansat någon termin tidigare. Här lär vi oss grunderna i street, jazz och disco på ett  inspirerande och lekfullt sätt. Steg och koreografier blandas upp med danslekar/övningar. Vi börjar känna på att få uttrycka oss fritt i dansen och övar på takter och rytmer.

 

 

Pass 1, 2, 3: Street

Vi testar steg och koreografi som har en tyngre känsla med mer attityd såsom Kriss-kross.  Vi dansar till modern och ny musik.

 

Pass 4, 5, 6: Jazz

Jazz är en väldigt bred dansstil. Vi tar fasta på den glada och showiga Broadway-jazzen. Rörelserna är ofta stora, glada och uttrycksfulla. Denna dansstil är full av glädje och energi. Vi övar steg som chassé, pivotturn och mycket mer.

 

Pass 7, 8, 9: Disco

Disco är en fartfylld stil som utförs i högt tempo och kännetecknas av stora och snabba rörelser. Det är mycket energi och puls i disco. Discodans är en av Sveriges mest populära dansgenrer. På Star Dance fokuserar vi på discons grundsteg.

 

Pass 10: Avslutning/Uppvisning

Nu bjuder vi in föräldrar i danssalen och det är dags att ge dem en härlig och rolig dansuppvisning där vi visar vad vi har lärt oss under terminens gång och känner oss som riktiga Star Dancers!Ålder: Rekommenderad ålder är 8-9 år.
Förkunskaper: Du har dansat lite tidigare och vill testa på lite mer avancerad koreografi.

 

Star Dance Guld är danskursen för dig som kanske har dansat tidigare och som känner dig redo för lite mer avancerad koreografi. Vi fortsätter öva grundsteg på guldnivån, men vi blandar även in lite svårare steg. Vi fortsätter att fokusera på takter, rytmer och att uttrycka oss i dansen.

 

Pass 1, 2, 3: Street

Vi testar steg och koreografi som har en tyngre känsla med mer attityd såsom Willie Bounce och Slide och dansar detta till modern och ny musik.

 

Pass 4, 5, 6: Jazz

Jazz är en väldigt bred dansstil. Vi tar fasta på den glada och showiga Broadway-jazzen. Rörelserna är ofta stora, glada och uttrycksfulla. Denna dansstil är full av glädje och energi. Vi övar steg som grapevine, jazzwalks och mycket mer.

 

Pass 7, 8, 9: Disco

Disco är en fartfylld stil som utförs i högt tempo och kännetecknas av stora och snabba rörelser. Det är mycket energi och puls i disco. Discodans är en av Sveriges mest populära dansgenrer. På Star Dance fokuserar vi på discons grundsteg och stegkombinationer.

 

Pass 10: Avslutning/Uppvisning

På avslutningen bjuder vi in föräldrar och ger dem en härlig och rolig dansuppvisning där vi visar vad vi har lärt oss under terminens gång och känner oss som riktiga Star Dancers!Ålder: Rekommenderad ålder är 9-12 år.
Förkunskaper: Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet
 

Pass 1-9 Street

Star Dance Street är för dig som vill fokusera på en dansstil. Vi kommer under 10 veckor att lära oss massa olika streetsteg, och även lära oss koreografier som vi sedan visar upp. Vi kommer att fokusera på hitta rätt uttryck för Streetdance, men även fokus på takter och rytmer.

Vi blandar även in dansstilar som har blivit influerade av street, tex. grundsteg i breakdance, hip-hop, dancehall mm.
 

Pass 10: Avslutning/Uppvisning

På avslutningen bjuder vi in föräldrar och ger dem en härlig och rolig dansuppvisning där vi visar vad vi har lärt oss under terminens gång och känner oss som riktiga Star Dancers!