fbpx
 

Våra danskurser

 

 

 

VÅRA DANSKURSER

Här kan du läsa om våra olika Danskurser och dess innehåll.

 

Ålder: 6-7 år.
Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet

 

Vår danskurs Silver är för dig som inte har dansat tidigare, eller för dig som har dansat någon termin tidigare.
 
Här lär vi oss grunderna i b.la street och jazz och på ett  inspirerande och lekfullt sätt. Steg och koreografier blandas upp med danslekar/övningar. Vi börjar känna på att få uttrycka oss fritt i dansen och övar på takter och rytmer.

 

 

Pass 1-9:

Vi testar steg inom olika dansstilar. Till hösten 2019 kommer vi b.la att inspiraras av roliga steg från spelet Fortnite. Vi kommer att lära in en till två koreografier under hösten. Passen kommer att innehålla steg från b.la Street, Jazz och Disco och mycket mer.
 
Street har en lite tyngre känsla. Jazz är en väldigt bred dansstil. Vi tar fasta på den glada och showiga Broadway-jazzen. Rörelserna är ofta stora, glada och uttrycksfulla. Denna dansstil är full av glädje och energi. Vi övar steg som chassé, pivotturn och mycket mer. Vi dansar till modern och ny musik. Disco som är en fartfylld stil som utförs i högt tempo och kännetecknas av stora och snabba rörelser. Det är mycket energi och puls i disco. Discodans är en av Sveriges mest populära dansgenrer.

 

Pass 10: Avslutning/Uppvisning

Nu bjuder vi in föräldrar i danssalen och det är dags att ge dem en härlig och rolig dansuppvisning där vi visar vad vi har lärt oss under terminens gång och känner oss som riktiga Star Dancers!Ålder: 8-9 år.
Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet

 

Star Dance Guld är danskursen för dig som känner dig redo för lite mer avancerad koreografi jämfört med koreografierna på Silvernivån. Vi fortsätter öva grundsteg på guldnivån, men vi blandar även in några svårare steg. Vi fortsätter att fokusera på takter, rytmer och att uttrycka oss i dansen. Även här inspireras vi av danssteg från spelet Fortnite. Nedan är några av de stilar som vi kommer att stöta på under terminen.

 

Pass 1-9

Vi testar steg och jobbar med en till två koreografier under terminen. Vi jobbar med Street som har en tyngre känsla med mer attityd och dansar detta till modern och ny musik.

Vi kommer att hitta inspiration från Jazz som är en väldigt bred dansstil. Vi tar fasta på den glada och showiga Broadway-jazzen. Rörelserna är ofta stora, glada och uttrycksfulla. Denna dansstil är full av glädje och energi. Vi övar steg som box-step, chassé och mycket mer.

Disco är en fartfylld stil som utförs i högt tempo och kännetecknas av stora och snabba rörelser. Det är mycket energi och puls i disco. Discodans är en av Sveriges mest populära dansgenrer.

 

Pass 10: Avslutning/Uppvisning

På avslutningen bjuder vi in föräldrar och ger dem en härlig och rolig dansuppvisning där vi visar vad vi har lärt oss under terminens gång och känner oss som riktiga Star Dancers!Ålder: 9-12 år.
Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet

Pass 1-9 Street

Star Dance Street är för dig som vill fokusera på en dansstil. Vi kommer under 10 veckor att lära oss massa olika streetsteg, och även lära oss koreografier som vi sedan visar upp. Vi kommer att fokusera på hitta rätt uttryck för Streetdance, men även fokus på takter och rytmer. En av våra koreografier kommer att vara inspirerade av spelet Fortnite och kommer att innehålla flera steg från Fortnite.

Vi blandar även in dansstilar som har blivit influerade av street, tex. locking, mm.

Pass 10: Avslutning/Uppvisning

På avslutningen bjuder vi in föräldrar och ger dem en härlig och rolig dansuppvisning där vi visar vad vi har lärt oss under terminens gång och känner oss som riktiga Star Dancers!