fbpx
 

Vad är Star Dance?

Vår Filosofi - Rörelseglädje till musik!

 

 

 


Star Dance är en dansskola för dig som är 6-12 år. För dig som är 6-9 år har vi kursen ShowMix. På ShowMix får du möjligheten att dansa olika dansstilar under en och samma termin, lära dig olika grundsteg och få utmanas av olika koreografier, rytmer och teknikträning inom varje stil. Vi försöker i den mån det går att dela upp barnen i grupper efter ålder. För dig som är 9-12 år så fokuserar vi på en dansstil, Street, under hela terminen.

 

På Star Dance handlar det om att ha roligt och hitta rörelseglädje till musik. Här ska man få känslan av att man vill komma tillbaka och lära sig mer. Våra duktiga danslärare ser varje individ och peppar för att bygga upp deltagarnas självförtroende.

 


I slutet på terminen bjuder vi in till en härlig uppvisning för föräldrar och syskon. Vi håller uppvisningen liten och intim i danssalen för att barnen ska känna sig trygga. Det kan kännas lite läskigt att ställa sig upp och visa upp dansen för publik men vi övar mycket inför uppvisningen och jobbar för att alla ska känna sig trygga i sig själva och i koreografin.

 

Star Dance har duktiga danslärare som får dig att ha roligt och utvecklas. De följer ett färdigt passupplägg som är anpassat för åldrarna på barnen i gruppen.

 

Musiken på Star Dance är en blandning av den senaste musiken, men samtidigt kan en lite äldre låt smyga sig in. Vi som tar fram passupplägget och musiken lägger stor vikt vid att hitta rätt musik till rätt dansstil.

 

Sweden Sports Academy erbjuder även Knatteskutt, Djungelgympa och Äventyrsdans för de allra minsta (2-6 år), Fotbollskul för barn 4-8 år och Star Dance för de lite äldre (6-12 år). För oss är det viktigt att rörelse förknippas med glädje, från småbarnsåren upp till att man blir vuxen.

 

 

Jennie H, Ansvarig för Star Dance

 

 

 

 

Jennie är passutvecklare för Star Dance.

 

Jennie har tagit fram ett nytt härligt passupplägg till våren där barnen (6-9 år) som går på ShowMix skall få dansa olika dansstilar. B.la kommer barnen att prova  Street, Jazz och Disco till en mix av cool musik. De kommer även få inslag av Rock ´n Roll under något pass och även Balett. För de lite äldre barnen (9-12 år) så erbjuder vi  en danskurs i Streetdance.

 

Jennie, tillsammans med duktiga Ledarcoacher, coachar alla Star Dance ledare till att sprida energi och dansglädje och brinner för att alla deltagare på Star Dance ska utvecklas och låta sin stjärna lysa!

 

Jennie har arbetat på Sweden Sport Academy sedan 2012 och har själv en bakgrund som barnledare och är instruktör i danspass sedan flera år tillbaka. Jennie har dansat hela sitt liv och började i tidig ålder på jazzdans och har sedan provat på allt från folkdans till Afro. Hon har även varit drillflicka i 10 år.

 

”Det är så fantastiskt att få se alla leenden på barnen när de är på sina Star Dancepass, men framförallt efter att de haft sin uppvisning. Den lycka av att ha fått visa upp det man övat på under terminen och att känna att man vågade är oslagbar. Dans sprider så mycket glädje. Jag tror verkligen på att alla kan dansa”.

 

 

 

 

Pris

 

 


Terminsavgiften för Star Dance varierar i olika områden. Anledningen till det beror på olika lokalhyror och andra lokala förutsättningar.

Du hittar terminsavgiften för just ditt område på områdets sida i det grå fältet där du också hittar plats, dag och tid.